Gyógyító szauna

szauna2.jpg
Gyógyító szauna

Alig elviselhető forróság, gyöngyöző verejtékcseppek, páratlan regenerálódás, stresszoldás. Ez a szauna. Megelőzés és természetes gyógyítás egyszerre. Ám fontos, hogy ismerjük a szaunák típusait, használatának szabályait!

Az utóbbi tíz évben strandfürdőink nagy részét felszerelték szaunával, sőt, sok családi házban, lakásban is helyet szorítottak a szaunának. Ennek ellenére Magyarországon az egyre olcsóbb kabinokat még mindig csak a lakosság kis része használja. Ebben szerepe van, hogy sokan se történetét, se gyógyító hatásait nem ismerik. Pedig egy kisebb szaunát egy nagyobb lakásba is be lehet építeni, fontos, a családi kikapcsolódás, a relaxáció helye lehetne otthonunknak.
Szaunaépítés a szaunástól, tervezéstől az átadásig.


A szaunák gyakorlatban két fő csoportra oszthatók: FINN szauna és INFRA szauna

A két szauna típus között többféle módon lehet különbséget tenni. Elsődlegesen az izzasztás módjában. A finn szaunában a levegő felfűtésével, az infra szaunánál hősugárzással érjük el a célt. A finn kabinban szokásos a párásítás, a köveket tartalmazó kályha illatosított vízzel való felöntése, míg az infra szaunánál nem. A finn szaunázás általában társasági esemény, több személy részvételével, míg az infra kabin már csak mérete miatt is individuálisabb élmény. Fontos különbség a szaunázás időtartam és a felfűtési idő. Az infra kabinban egy alkalommal kb. 30 percet töltünk el néhány perc felfűtési idő után. A finn szaunát kívánság szerint használhatjuk akár egymást követő 2-3 alkalommal, 10-15 percre, rövidebb-hosszabb szünetek közbeiktatásával. A szünetekben az elpárologtatott folyadék pótlását és a test visszahűtését kell megoldani kellemes társalgás és relaxáció mellett. A finn szauna használatához szükséges felfűtési idő mérettől függően 30-45 perc. Fontos még a kabinok mérete és áramigénye is. A finn szauna kabin négy személyes változata kb. 1,8x2x2,1 m2 méretű és 3 fázist igényel 6-8 kw fogyasztás mellett, míg az infra szauna kabin egyszemélyes változata 1x1x2,1 m2 méretű és kb. 2 kw fogyasztás mellet egy fázisról, akár a konnektorba csatlakoztatva üzemelnek

Az egyszemélyes infra szaunakabinok kis helyen elférnek, bárhova beszerelhetők, mivel a szauna kis helyigénye miatt szinte minden lakásban található olyan terület ahová felépíthető. A szauna kabin igényes kivitelezést feltételezve szép bútorként jelenik meg, így akár a lakás bármely pontján, akár még a nappalijában is elhelyezhető. Ezt a szauna építésre alkalmas helyet helyszíni felmérés alkalmával közösen alakítjuk ki megrendelőink együttműködésével. Szolgáltatásaink közé tartozik még a meglévő szaunák kombi szaunává (infra és finn szauna egyben) átalakítása, felújítása és a szauna szerviz is.

Létezik még a Só szauna, mint neve is mutatja a szauna és sókamra pozitív vonásait egyesíti, így az izzasztó hatás mellett a sós levegő kitűnően alkalmas bőr- és légúti megbetegedések, ízületi fájdalmak, hátfájás kezelésére.
A sószaunáról bővebben itt olvashat.

Online

vendég: 4, tag: 0 ...

legtöbb 46
(tag: 0, vendég: 46) - 01 okt : 03:04

Tagok: 2
Legújabb tag: bivi

Üdvözlet

Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
button.jpg Torrent linkcsere Google PageRank